041 668 946 info@i-eco.si

EKONOMIČNOST

Poceni energenta trenutno ni, niti ga lahko pričakujemo v bližnji prihodnosti.
V obdobju raznih špekulacij na trgu je iluzorno pričakovati da bi nam izbira določenega energenta, dolgoročno prinesla, omembe vredne prihranke. Trenutni trg fosilnih energentov je dober primer.
Torej, zagotovo je le to da se bodo poceni greli le tisti ki živijo v objektih z visoko stopnjo toplotne izoliranosti in imajo zmerne ogrevalne navade.
Znal bi pomagati tudi zanesljiv in visoko učinkovit ogrevalni sistem z možnostjo enostavnega priklopa na alternativne vire energije.

 

ZAČETNA INVESTICIJA

Ogrevanje I-eco spada med takoimenovana lokalna ogrevanja za katera je značilno da ne potrebujejo kurilnice, dimnika ali skladišča energentov. Zato so bistveno cenejša od centralnih sistemov. Cena  izgradnje kurilnice, dimnika in skladišča energenta  ponavadi presega kompletno začetno investicijo našega ogrevanja.

Če prihranjeni denar vložite v fotovoltaiko se boste ogrevali brezplačno.

UČINKOVITOST OGREVANJA ( poraba energije )

Naše ogrevanje  nima energetskih izgub značilnih za centralne sisteme (izgube kotla, izgube  pri prenosu energije do ogreval, izgube na regulaciji).Kot talno ogrevanje  ima skoraj idealen temperaturni profil. Velikansko ogrevalno telo omogoča izredno nizek temperaturni režim. Regulacija je direktna in nastavljiva, za vsak prostor posebej. Z manj energije se preprosto ne da kvalitetno ogreti objektov! Temu primerni so tudi stroški ogrevanja.

STROŠKI VZDRŽEVANJA

Redna vzdrževanja:
Rednih vzdrževanj preprosto ni.Torej ni vsakoletnih stroškov vzdrževanja kotla, cistern, dimnika in ogrevalnih teles.

Izredna vzdrževanja ( popravila ):
Sistem ogrevanja I-eco je zelo preprost, zato so ispadi redki in cenovno nezahtevni.

 

ŽIVLJENSKA DOBA

– Predvidena življenska doba ogrevalnih trakov presega 100 let.
– Predvidena življenska doba transformatorjev presega 50 let.

V kategorijah stroškov vzdrževanja in življenske dobe naš sistem ogrevanja verjetno nima konkurence

Zaključek: Relativno visoko ceno energenta ( elektrike ) sistem popolnoma nadomesti z nizko začetno investicijo, trajnostjo in zanemarljivimi stroški vzdrževanja.

Vrhunsko ugodje

 

Pri skrajno nizkem temperaturnem režimu in velikanskem ogrevalnem telesu vam to ogrevanje niti ne more ponuditi nič drugega kot čisti užitek. Bivalnemu ugodju smo pravzaprav tudi posvetili največ pozornosti. Rezultati so sledeči:

–  enakomerno in uravnoteženo oddajanje toplote;

–  enakomerna porazdelitev temperature po tleh in prostoru;

–  skoraj idealen temperaturni profil (tople noge in hladna glava);

–  izbira temperaturnega režima za vsak prostor posebej;

–  sprejemljivost z vidika oblikovanja prostora (ni radiatorjev)

–  nepovzročanje hrupa, vonjav, kroženja prahu in telesu nesprejemljivih površinskih temperatur;

–  dobre regulacijske sposobnosti;

–  možnost izbire talne, stenske ali kombinirane izvedbe.

Higiena

 

Osnovna razlika med “radiatorskim” in talnim ogrevanjem je v načinu prenosa toplote v prostor. Talna ogrevala enakomerno oddajajo oz. sevajo toploto, radiatorji pa jo konvertirajo, tj. toploto prenašajo z vrtinčenjem zraka. Na ta način se poleg toplote v prostor prenaša tudi prah in ves biološki prirast, ki se večinoma razvija na vlažnih tleh. Z ogretjem oz. izsušitvijo tal talna ogrevala v veliki meri preprečujejo razvoj omenjenih organizmov.

Torej: manj prahu, manj pršic, manj bakterij, manj alergij…

 

 

VARNOST

 

Sistem deluje na varnih 3-48V  nizke električne napetosti. Ogrevalne trakove lahko, brez posledic, prevrtate ali zmočite.

Sanacija eventualnih prekinitev trakov je nezahtevna. Prekinitev lahko lociramo tudi pod estrihom in talnimi oblogami.

Nevarnosti izlitja ni.

Vrednosti elektro – magnetnega sevanja so bistveno pod dovoljenimi. Za » boljši občutek », na zahtevo strank, ogrevalne trakove ne polagamo pod postelje. Torej škodljivega vpliva EM sevanja ni!

Negativen vpliv na ožilje?

 

Sistem ima ogromno ogrevalno telo in temu primeren, izredno nizek, temperaturni režim oz. delovno temperaturo. Temperatura tal v prostorih, v katerih se dlje časa zadržujemo, se giblje okrog 26 ºC, kar je celo 10 ºC manj od naše telesne temperature.

Nizek temp. režim popolnoma izključi možnost negativnega  vpliva na ožilje!

Za ilustracijo: če hočete občutiti toploto tal, ogretih na 26 ºC, morate eno roko položiti na tla, drugo pa na steno.

Teorija o tem, da talno ogrevanje lahko negativno vpliva na ožilje, je nastala pred leti, v času, ko so za talno in “radiatorsko” ogrevanje uporabljali enake kotle z visokotemperaturnim režimom ogrevanja.