041 668 946 info@i-eco.si

MONTAŽA

Shema vgradnje

Sistem ogrevanja i-eco 12V se lahko vgradi na skoraj vse površine in podlage. Zaradi izjemno tenke grelne površine je vgradnja zelo enostavna in nezahtevna. 

Talna izvedba:

Ogrevalne trakove ponavadi polagamo pod estrih oz. na izolacijo, ampak nič manj učinkoviti niso tudi, če jih položimo na estrih oz. pod talno oblogo. Nivo tal dvignejo le za 0,4mm.

Čeprav morda zveni čudno, trakove polagamo tudi na obstoječe talne obloge (mobilna izvedba). Pogoj je le, da jih zaradi vizualnega učinka z nečim prekrijemo. Uporabite lahko karkoli: topli pod, laminate, gumo, preprogo, mavčne plošče, umetno travo itn. Seveda lahko uporabite tudi keramiko ali kamen, če to dovoljuje obstoječa talna obloga.

Torej ogrevalni trakovi dovoljujejo tako suhe kot tudi mokre estrihe in vse vrste talnih oblog. Kvalitetno vas bodo ogreli, kamorkoli jih postavite.

Za zaščito ogrevalnega traku uporabljajte » hidrostop« materiale.

Stenska izvedba:

Tudi pri stenski izvedbi so možnosti montaže neomejene. Trakove lahko polagamo pod ali nad omet. Pomembno je le, da za ogrevalnim telesom (z zunanje ali notranje strani stene) obstaja toplotna zapora, sicer nam bo uhajala toplota.

Pri adaptacijah na steno ponavadi položimo sloj izolacije, na njo fiksiramo ogrevalne trakove (do višine 180-200 cm) in vse prekrijemo z mavčnimi ploščami. Če so stene preveč krive za tak poseg, jih zravnamo z Al- profili. Vsekakor poseg ni prav preveč zahteven. Z malo truda lahko dobite ogrevanje, enakovredno talnemu.

Možna je tudi stropna izvedba.

Elektronski sklop:

Ponavadi ga vgrajujemo v steno, tako da sta po končani montaži vidna le pokrov el. sklopa in termostat, možne pa so tudi drugačne rešitve. Dimenzije ohišja so 22x35x10 ali 35x35x10. Elektronskega sklopa ali sklopov ni potrebno instalirati v prostoru, ki ga ogrevamo. Uporabniki se najpogosteje odločajo za namestitev v hodniku. V drugih prostorih pustimo le termostate.

certifikati

Garancija kakovosti

 

OPIS IZDELKA IN TEHNIČNE KARAKTERISTIKE

 

Izdelek je sestavljen iz napajalnega sklopa, grelnega telesa in regulatorja (termostata).

Napajalni sklop dobavljamo v jeklenem ohišju, ki je zaščiteno proti koroziji in običajnim mehanskim obremenitvam. Ponavadi je vgrajen podometno v bližini elektro-omarice. Viden je le pokrov.

Ogrevalno telo tega sistema so izolirani aluminijasti trakovi širine 6, 8, 12 ali 17 cm in debeline 0,2mm. Polagamo jih pod ali na estrih v talni, oziroma pod mavčne plošče ali omet v stenski izvedbi in napajamo s transformirano elektriko nizke napetosti (od 3 V do 48 V).

Ogrevalne trakove lahko polagamo tudi na obstoječe talne obloge.

Dimenzioniranje moči

Moč napajalnega sklopa je določena z toplotnimi izgubami prostora, ki ga pokriva. 

Dimenzije ogrevalnih trakov so odvisne od želene  specifične toplotne oddaje (W/m2) ogrevanja. 

Specifična toplotna oddaja pa je omejena s priporočeno temperaturo tal v posameznih prostorih. Ta znaša:
23–28° C  za bivalne prostore (specifična toplotna oddaja 30 –80W/m2)
28–32° C  za kopalnice ali robne cone ob zunanjih stenah oz. pod steklenimi površinami (specifična toplotna oddaja 80–120 W/m2)
Za ogrevanje odprtih prostorov ali površin (terase, balkoni, dovozi) instaliramo
80–150 W/m2
Če toplotne izgube zaprtih  zahtevajo večjo specifično moč od priporočene, jo lahko  nadomestimo z stensko izvedbo  ali z preusmerjanjem v pasivne površine tal.

Regulacija

Regulacija se izvrši s digitalnim, nastavljivim sobnim termostatom in  za vsak prostor posebej.  Ponujamo tudi daljinsko upravljanje.

Tehnični podatki

 

Ogrevalno telo izolirani AL trakovi
Napajanje 3–48 V (možnost priklopa na alternativne vire energije)
Ogrevalna pokritost tal do 80 % površine
Specifična moč Po izračunu, ali po želji
Temperatura tal 23–28° C, kopalnice 32° C (ali po želji)
Napajanje sistema 220–230 V, 50–60 Hz
Maksimalna poraba toka 12 A
Regulacija nastavljiva po prostorih, stacionarna. ali daljinska
Zaščita OF, F1 + F2, soft-start
Zaščita ogrevalnega telesa kemična, mehanska
Garancijski rok ogrevalni trakovi 20 let, elektronski sklop 7 let
Talne obloge vse vrste
Izvedba talna, stenska ali kombinirana
Estrih suhi ali mokri
Certifikat izdal: SIQ, Slovenski institut za kakovost in meroslovje,
Tržaška cesta 2, SI–1000 Ljubljana

Daljinsko upravljanje talnega ogrevanja

Ali ste pomislili kako bi bilo lepo če bi vas vedno čakal topel dom, ko pridete premraženi? Daljinsko upravljanje vam omogoča točno to. Pripravite vaš dom na vaš prihod in ogrejte ga na daljavo. Če imate vprašanja glede daljinskega upravljanja gretja v vašem domu nam pošljite povpraševanje.

Navodila za uporabo

Digitalni sobni termostat tip X4

Pričevanja zadovoljnih strank

Izboljšali smo življenja naših strank.

“Zelo sem zadovoljna z talnim ogrevanjem i-eco. Posebej mi je všeč nizka cena ogrevanja in toplota, ki jo za to ceno dobim. Veliko boljše kot prej. I-eco sem priporočala vsem bližnjim in tudi oni so zadovoljni.”

Urška M.

Magister Ekologije

“Talno gretje i-eco smo naročili za naš proizvodnji pogon. Sistem smo povezali z našo solarno elektrarno in z rezultati smo več kot zadovoljni. Izkazalo se je, da letno na ogrevanju privarčujemo tudi do 20 %.”

Tilen G.

Direktor razvoja

Pošljite povpraševanje

ter se dogovorite za brezplačno svetovanje.

 

3 + 7 =

+386 41668 946

info@i-eco.si

Kolodvorska cesta 2, 4000 Kranj